13:15 / 17.07.2024 Спорт

Голову Колумбійської федерації футболу арештували за бійку після Кубка Америки

Фото: Збірна Аргентини святкує перемогу в Кубку Америки

Президент Колумбійської федерації футболу Рамон Хесурун та його син були серед 27 осіб, затриманих після заворушень під час фіналу Кубка Америки, повідомив портал CW. Рамону Хесуруну та його сину висунули звинувачення у завданні побоїв посадовій особі.

За версією поліції, обидва чоловіки влаштували бійку з кількома охоронцями стадіону. У протоколах затримання сказано, що батько та син Хесурун намагалися пройти на полі через тунель, де після матчу зібралися представники ЗМІ. Їх зупинила охорона, що призвело до словесної суперечки, яка переросла у бійку.

Стверджується, що охоронець поклав долоню на груди сину чиновника, щоб "відсунути його назад", а той у відповідь схопив охоронця за шию та повалив на землю, після чого двічі вдарив. Президента Колумбійської федерації футболу та його сина арештували.

Рамону Хесуруну 71 рік, він президент Колумбійської федерації футболу з 2015 року. Також обіймає посаду віцепрезидента CONMEBOL - найстарішої футбольної конфедерації у світі, яка керує футболом у Південній Америці.

Фінал Кубка Америки пройшов у місті Майамі-Гарденс у штаті Флорида у ніч проти 15 липня на стадіоні "Хард Рок". Через заворушення початок гри відклали більш ніж на годину.

У цьому матчі збірна Аргентини перемогла команду Колумбії з рахунком 1:0. Аргентина здобула трофей у 16-те та вийшла на перше місце за кількістю титулів, випередивши уругвайську збірну.

Підготував: Сергій Дага