00:01 / 14.07.2024 Спорт

Міністр спорту Франції пірнула в Сену перед Олімпіадою

Фото: Амелі Удеа-Кастера

Міністр спорту Франції Амелі Удеа-Кастера за 13 днів до старту Олімпійських ігор пірнула в Сену у компанії паралімпійця-тріатлоніста Алексіса Анкінкана, повідомляє Agence France-Presse.

Удеа-Кастера влаштувала заплив біля мостів Олександра III та Інвалідів, де відбудуться заплановані в рамках Ігор запливи тріатлоністів та плавців на відкритій воді.

Міністр пірнула у воду у гідрокостюмі та шапочці для плавання. Раніше скупатися в річці, на очищення якої з 2015 року влада Франції виділила 1,4 млрд євро, обіцяли президент країни Емманюель Макрон і мер Парижа Анн Ідальго. Про такий самий намір у травні говорив голова МОК Томас Бах.

Чистота Сени, де пройде частина олімпійських змагань, викликала критику у мешканців Парижа. Попередні тижні у місті пройшли сильні дощі, які призвели до збільшення обсягу стічних вод, що потрапили в річку, і підвищення її забруднення фекальними бактеріями. Незважаючи на це, напередодні в мерії Парижа заявили, що останні 10-11 днів з 12 Сена була придатна для купання.

Останні два тижні перед Олімпіадою в Парижі прогнозують ясну погоду. Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. 

Підготував: Сергій Дага