13:34 / 10.07.2024 Спорт

"Реал" думає про купівлю голкіпера збірної Португалії для заміни Луніна, – ЗМІ

Фото: Андрій Лунін

Воротар "Порту" та збірної Португалії Діого Кошта може незабаром стати гравцем мадридського "Реала", де замінить голкіпера збірної України Андрія Луніна. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє AS.

Найближчими днями до Мадриду прибуде агент українського голкіпера Жорже Мендеш, щоб обговорити майбутнє свого клієнта, який не бажає бути другим номером у "Реалі" після відновлення травмованого Тібо Куртуа.

Керівництво мадридського клубу, у свою чергу, хоче зберегти гравця, контракт якого спливає влітку 2025 року. Водночас через свої амбіції він може не продовжити угоду та залишити команду раніше.

У такому разі Мендеш має намір запропонувати кілька кандидатів на заміну Луніну, серед яких є Діого Кошта, контракт якого з Порту розрахований до середини 2027 року.

Керівництво португальського клубу раніше заявляло, що команда не має наміру продавати гравця, однак "Реал" може виплатити відступні у розмірі 75 млн євро, і тоді "Порту" на тлі фінансових труднощів доведеться розлучитися з голкіпером.

Діого Кошта увійшов до історії чемпіонатів Європи з футболу, відбивши всі три 11-метрові удари у післяматчевій серії пенальті у грі проти збірної Словенії на Євро-2024.

Андрій Лунін вийшов у стартовому складі збірної України у матчі першого туру групи Е, в якому "синьо-жовті" розгромно програли збірній Румунії з рахунком 0:3.

Голкіпер показав вкрай невпевнену гру, після чого тренер команди Сергій Ребров відправив Луніна у запас, замінивши його на воротаря португальської "Бенфіки" Анатолія Трубіна.

Андрій Лунін у сезоні 2023/24 відстояв більшість матчів за "Реал". Загалом на його рахунку 12 "сухих" поєдинків за мадридську команду.

У шести матчах плей-оф Ліги чемпіонів 2023/24 Лунін пропустив вісім голів. У чвертьфінальній серії пенальті проти "Манчестер Сіті" українець витягнув два пенальті.

Підготував: Сергій Дага