11:59 / 25.06.2024 Спорт

"Флорида Пантерз" вперше виграли Кубок Стенлі

Фото: ХК "Флорида" виграла Кубок Стенлі

Клуб "Флорида Пантерз" вперше став переможцем play-off Національної хокейної ліги та володарем Кубка Стенлі.

У сьомому матчі фіналу "Флорида" перемогла "Едмонтон Ойлерз" з рахунком 2:1. Зустріч відбулася на домашньому майданчику "Флориди", повідомляють рodrobnosti. 

У команді переможців шайби закинули Картер Вераге (5-а хвилина) та Сем Райнхарт (36). У "Едмонтона"  відзначився Маттіас Янмарк (7). "Флорида" обіграла "Едмонтон Ойлерз" у семи матчах фінальної серії (4-3).

Найкращим бомбардиром та асистентом плей-офф став канадський нападник "Едмонтона" Коннор Макдевід, який набрав 42 очки (8 закинутих шайб + 34 результативні передачі). Найкращим снайпером став його одноклубник та співвітчизник Зак Хайман з 16 голами.

Вперше з 2019 року володар Кубка Стенлі визначався у сьомій грі. Перші три зустрічі залишилися за "Флоридою" (3:0, 4:1 та 4:3), у трьох наступних переміг "Едмонтон" (8:1, 5:3, 5:1).

"Флорида" грала у фіналі Кубка Стенлі втретє. Торік команда поступилася "Вегасу" (1-4), а у1996 році програла "Колорадо" (0-4). Головним тренером "Флориди" є канадець Пол Моріс. 

У регулярному чемпіонаті НХЛ "Флорида" посіла третє місце у Східній конференції, вигравши Атлантичний дивізіон. "Флорида" у плей-офф обіграла у першому раунді "Тампу" (4-1), у другому раунді - "Бостон" (4-2), а у півфіналі - переможця регулярного чемпіонату "Рейнджерс" (4-2).

Підготував: Сергій Дага