19:34 / 30.01.2020 Общество

Хотіла показати «героїчну боротьбу»: Очільницю ДАБІ Костенко викрили на брехні

Заява Олени Костенко щодо виведення з ладу серверів ДАБІ є брехнею та спрямована на імітацію «героїчної боротьби» з тими, хто заважає їй впроваджувати незрозумілі реформи. Маніпуляції Костенко щодо ситуації із серверами ДАБІ викрив користувач Facebook Антон Пономарьов.

«Знову брехня від нової очільниці ДАБІ. Заява Костенко в 12.20 - Сервер ДАБІ був виведений з робочого стану. В 13.50 вона говорить, що робота серверу відновлено», - пише він.

При цьому, як помітив Пономарьов, у заяві Костенко не було сказано, який саме сервер з двох вийшов з ладу. До того ж, він зазначив, що сайт dabi.gov.ua адмініструється Міністерством цифрової трансформації, тому Костенко взагалі не має відношення до цього.

Користувач також звернув увагу на те, що на сайті ДАБІ є новина за 30.01.2020, «тобто якщо сервер не працював, то то як там було завантажено ось це?».

«Далі в 14.30 з'являється допис Костенко про те що роботу сайту відновлено в 13.30. Тобто фактично пост в фейсбуці був опублікований в той самий час, коли проблема зі слів Костенко вже була вирішена (див скрін2,3) в нижньому правому куті час, а також історія змін посту Костенко в фейсбуці», - зазначив він.

На думку Пономарьова, вчинок Костенко – це навмисний фейк заради того, щоб показати «героїчну боротьбу» з тими, хто заважає їй впроваджувати незрозумілі реформи. Він підкреслив, що у неї «немає фаху ні в адмініструванні систем, ні в створенні інформаційних приводів, ні в керівництві такою потужною структурою».

«Я вважаю що треба звертатися на дії цієї пані до правоохоронних органів за розповсюдження неправдивої інформації та організацію фейків від Державної установи ДАБІ», - резюмував він.

Нагадаємо, сьогодні вдень Костенко у себе на Facebook повідомила, що вночі офіційний сервер ДАБІ вийшов з ладу. Пізніше вона заявила про відновлення повноцінної роботи серверу та пошук причин технічного збою.