07:33 / 21.10.2024 Общество

ЗСУ збільшать підготовку мобілізованих з 30 днів до півтора місяця, – Генштаб

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Збройних силах України розпочали пілотний проєкт зі збільшення тривалості базової загальновійськової підготовки мобілізованих до півтора місяця. Зараз він становить 30 днів. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

У чотирьох ключових навчальних центрах ЗСУ розпочалася підготовка за новою програмою, яка передбачає півтора місяця навчання замість одного. До проєкту вже залучено майже 500 новобранців. Основна мета - посилити підготовку та підвищити якість навчання військовослужбовців.

Пілотний проєкт реалізується в рамках програми "Збереження життя військовослужбовців", ініційованої головнокомандувачем ЗС України генералом Олександром Сирським.

Після завершення проєкту, який триватиме до кінця року, буде проведено аналіз і порівняння результатів підготовки на різних етапах - з термінами один та півтора місяця. За результатами аналізу будуть надані рекомендації щодо вдосконалення бойової підготовки мобілізованих.

Також передбачається збільшення часу для вивчення основ застосування БПЛА та окопних засобів радіоелектронної боротьби, а також підвищення кількості годин для тактико-вогневої підготовки, розвідувально-диверсійної діяльності та навичок виживання на полі бою.

Раніше мобілізовані скаржилися на те, що у навчальних центрах ЗСУ вони не отримували жодних навичок і були безпорадні на полі бою.

Підготував: Сергій Дага