10:43 / 11.10.2024 Общество

Польські фермери погрожують знову заблокувати кордон

Ілюстративне фото: Протести польських фермерів

Польські фермери мають намір знову блокувати рух вантажного транспорту через український кордон. Поляки анонсували блокаду пункту пропуску "Медика - Шегині" вже з 8 жовтня та до 31 грудня 2024 року. 

Наразі українські прикордонники не зафіксували спроб блокування кордону з боку поляків. Рух через пункт пропуску "Шегині - Медика" залишається нормальним.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"На цю хвилину ми не відмічаємо спроб блокування руху для вантажних транспортних засобів. Звісно, що і ми, і Державна митна служба у постійному контакті з нашими колегами по той бік кордону, з прикордонниками та митниками для того, щоб отримати якомога швидше інформацію, якщо ситуація зміниться. 

Але такої інформації на даний момент не надходило, і ми сподіваємося, що польські фермери не вчинятимуть дії, щоб обмежувати рух для вантажівок. Бо саме на цю категорію транспорту анонсувалися їхні дії щодо блокування  руху, проїзду через кордон як у бік Польщі, так і для вантажівок, які рухалися з Польщі в Україну у напрямку пункту пропуску "Шегині" - це з українського боку. З польського боку це пункт пропуску "Медика".

Нагадаю, що попередні рази, коли відбувалося блокування, то також могли розпочинатися дії на одному напрямку, у подальшому поширюватись на інші", - розповів речник ДПСУ. 

Підготував: Сергій Дага