10:24 / 03.10.2024 Общество

Мережею шириться черговий смертельний тренд серед дітей

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

В Інтернеті зростає кількість користувачів, які підтримують небезпечний тренд під назвою "хромування", що набуває популярності серед підлітків. Ця тенденція полягає у вдиханні парів різних побутових засобів, таких як лак для нігтів, маркери чи аерозолі, що молодь використовує як доступну альтернативу забороненим наркотикам.

Про це повідомляє Health.

За словами Брюса Рака, доктора фармацевтики з Медичної школи Рутгерса в Нью-Джерсі, вдихання хімічних речовин надзвичайно небезпечне та викликає залежність. Згідно з даними Управління США з питань зловживання психоактивними речовинами та психічного здоров'я, у 2023 році близько 564 тисяч підлітків віком від 12 до 17 років вживали інгалянти, що демонструє зростання кількості таких випадків порівняно з 2022 роком.

Дослідники вважають, що відродження цього тренду значною мірою пов'язане із соціальними медіаплатформами, зокрема TikTok, де вірусний контент популяризує "хромування", привертаючи увагу молоді. Підлітки використовують для цього маркери, аерозолі чи лак для нігтів, а деякі відео з відповідними хештегами набирають мільйони переглядів.

Підготував: Сергій Дага