07:14 / 25.09.2024 Общество

Літо триває, але вже у неділю буде відчутно прохолодніше, – Гідрометцентр

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

​ Цього тижня українців чекає хороша тепла погода. Останні дні літа принесуть теплі повітряні маси з півдня. На більшості території країни температура буде коливатися від +23 до +27 градусів, а наприкінці тижня - у п'ятницю-суботу, може бути підвищення температури до +29 градусів. 

Однак, уже в неділю в Україну прийде відчутне похолодання і календарна осінь. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла синоптикиня Гідрометцентру Наталія Птуха.

"Такою прям хвилею спеки у вересні ми вже це не можемо назвати, але певне потепління і підвищення температури на кілька днів буквально будемо мати. Тому що від сьогодні у нас змінюється напрям повітряних потоків, тобто вітер переважатиме південний і південно-східний. Відповідно до території України почне надходити більш тепла повітряна маса з південних широт.

Тому і значення температури дещо підвищаться. До четверга температура у нас утримується у тих межах приблизно як і була, хіба що нічна температура трошки свіжіша. Тому що ночі довші і відчувається наближення осені. Тому вночі у нас від +7 до +14 градусів і до +17 на півдні країни, а у денні години найближчі три доби  - 20-27 тепла.

І наприкінці тижня - у п'ятницю-суботу, там дійсно може бути підвищення, особливо в південних і центральних областях. Подекуди стовпчики термометрів можуть досягти позначки +29 градусів. Але це короткочасно, буквально на два дні.

У західних областях такого підвищення ми не будемо відчувати, тому що там уже будуть панувати атмосферні фронти, які принесуть більш низькі температури. Звичайно, не критично, але від +15 до +20 це вдень максимум по західних областях.

Надалі, вже у неділю, буде вже більш відчутна перебудова для більшості регіонів України. І вже з північного заходу надійде більш прохолодна повітряна маса. І в неділю буде відчутно прохолодніше", - розповіла синоптикиня.