22:11 / 16.09.2024 Общество

Прокурор ОГП Анна Пишна приховала понад 17 млн прибутку від продажу бізнесу, який здійснив її чоловік Михайло Пишний: перевірка декларації

Прокурор відділу виконання функцій прокуратури щодо неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом управління ювенальної юстиції Офісу Генерального прокурора Анна Пишна приховує прибутки свого чоловіка – адвоката Михайла Пишного.

Про це пише видання Інформатор.

У результаті журналістського розслідування стало відомо, що Пишний Михайло Миколайович 2 вересня цього року продав корпоративні права на суму понад 17 мільйонів гривень. Згідно закону «Про запобігання корупції» Анна Пишна мала внести суттєві зміни до декларації протягом десяти днів з дати отримання доходу. Втім, прокурор цього не зробила.

«Використовуючи базу декларування НАЗК подружжя легалізує та приховує незаконно отримані доходи. Аналіз декларацій Анни Пишної показав, що гроші легалізуються під приводом аліментів чи продажу неіснуючого майна», – пишуть журналісти.

Минулого року Анна Пишна (тоді ще Замкова) вийшла заміж за київського адвоката Пишного Михайла Миколайовича, засновника та колишнього керівника Адвокатського об’єднання «Закон і Право». За даними журналістів Михайло Пишний, без перебільшення, веде протизаконну діяльність. Він допомагає уникнути відповідальності об’єктивно винуватим особам, прикриває і «відмазує» їх у судах, використовуючи будь-які, здебільшого, незаконні методи – погрози, підкуп чи відвертий тиск «з гори». Зокрема, Михайло Пишний допоміг звинуваченому у держзраді екс-нардепу Олександру Онищенку зберегти його ТОВ «Майдан плаза», яке було арештована АРМА.

«Анна Пишна та її чоловік Михайло, згідно журналістського розслідування, є адептами сумнозвісної секти «АллатРа». Це організація, напряму пов’язана з російським ФСБ, фінансуванням повномасштабної агресії РФ та матеріальним забезпеченням окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України. Секта фігурує у кримінальних провадженнях як терористична організація. Секта має чималі ресурси та представництва в багатьох країнах світу і своїх адептів у вищих політичних та бізнесових колах України, які «кришують» її антиукраїнську діяльність. Подружжя Пишних через секту не тільки активно співпрацюють з російськими спецслужбами задля власного збагачення, а і проводять фінансові махінації для легалізації зароблених «на крові» грошей», – акцентують увагу у розслідуванні.

Журналісти та громадськість звертаються до Офісу Генерального прокурора, СБУ та НАЗК з проханням провести розслідування щодо протизаконної та антидержавної діяльності прокурора Анни Пишної та її чоловіка, адвоката Михайла Пишного.