10:24 / 16.09.2024 Общество

Доки Білорусь залишається у сфері впливу росії, цей напрямок залишається загрозливим, – ДПСУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел 

Загроза з боку Білорусі залишається доти, доки вона перебуває під впливом росії. Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Хоча ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою, українські Сили оборони посилюють цей напрямок, враховуючи можливі загрози. На даний момент біля кордону України не зафіксовано переміщення техніки чи підрозділів армії Білорусі, але загроза залишається через вплив росії на Білорусь.

"Ситуація по лінії кордону залишається повністю контрольованою. Всі складові Сил оборони нашої країни контролюють кожний клаптик нашого державного рубежу по всій протяжності від Волині до Чернігівщини. Якихось нестандартних ситуацій по нашому державному кордону, на щастя, ми не фіксували. 

Поруч з нашим кордоном ми не фіксуємо у безпосередній близькості, як і раніше, переміщення ані техніки, ані особового складу з підрозділів армії Білорусь. Вглиб території Білорусі, на певній відстані від нашого кордону, а це десятки кілометрів, можуть знаходитись певні сили Білорусі. Але і раніше Білорусь тримала певні свої підрозділи біля нашого кордону, вони постійно нагнітають тим, що начебто саме наша країна становить загрозу їхній країні.

Попри все ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Навіть попри розуміння, що сил у Білорусі для масштабного вторгнення недостатньо. 

Допоки Білорусь залишатиметься у сфері впливу росії, така напруженість буде продовжуватись. Ми матимемо і надалі цей напрямок як загрозливий для нас...

Окремі напрямки мінуються, щоб унеможливити прохід важкої техніки... Будь-які цілі, які становитимуть загрозу нашій країні, особливо щодо обстрілів, це пріоритетні цілі для нашої країни, щоб протидіяти будь-яким рокам, на які зважиться Білорусь", - заявив Андрій Демченко.

Підготував: Сергій Дага