08:30 / 16.09.2024 Общество

Шторм "Борис" затопив тисячі будинків у східній та центральній Європі (відео)

Фото: Шторм "Борис" у Європі

Шторм "Борис" обрушився на східну та центральну Європу. Потужні зливи затопили тисячі будинків.

Через стихію загинули щонайменше шестеро людей у ​​Польщі, Румунії та Австрії. Ще чотири людини вважаються зниклими безвісти у Чехії.

У деяких країнах лише за 24 години, починаючи з п'ятниці, випала місячна норма опадів. На південному сході Румунії дощі затопили близько п'яти тисяч будинків. Влада деяких регіонів, у тому числі словацької столиці Братислави, оголосила надзвичайний стан, повідомляють рodrobnosti. 

У Польщі через критичну ситуацію, пов'язану з переповненням водосховища, евакуювали мешканців населеного пункту Межигіржі, на південному заході країни.

У польському місті Глухолази, неподалік кордону з Чехією, обвалився міст. У Чехії чверть мільйона будинків лишилися без електрики. Це пов'язано, зокрема, з деревами, що впали на ЛЕП через м'який ґрунт. Найбільш складна ситуація у Моравії та Сілезії. Екстрені заходи проти затоплення вживає влада чеської столиці Праги.

Очікується, що рівень води в Дунаї в Австрії досягне рівня, який у середньому трапляється лише раз на 30 років. Швидше за все, пікові значення припадуть на понеділок.

Підготував: Сергій Дага