12:55 / 17.05.2024 Общество

"Завдяки начальнику столичної ДМС Вʼячеславу Гузю росіяни можуть дихати американським повітрям" — інсайдер

Фото: Вʼячеслав Гузь

Нині, окрім зовнішнього ворога, триває боротьба із внутрішнім. Далі про один з таких випадків.

Вʼячеслав Гузь – очільник Центрального міжрегіонального управління ДМС у Києві та Київській області. На цій посаді працює з 2019 року. Раніше, понад три роки, очолював Харківське головне управління ДМС.

“Вʼячеслав Гузь організував схему завдяки якій росіяни можуть дихати американським та європейським повітрям”, – інсайдер.

А точніше, за словами інсайдера, з продажу українських паспортів громадянам країни-агресорки. Пояснює, так як громадяни росії персони “нон-грата” у багатьох країнах, то користуються українським документом.

Гузь: схема заробітку на продажу українських паспортів

Далі її опис зі слів співрозмовника: громадяни рф подають на українське громадянство на підставі родичів українського походження. Однак, цих людей не можуть знайти, адже їх не існує. Вони просто є в базі, дані до якої вносять РАЦСи. Громадяни росії отримують відмову в отриманні українського паспорта. Далі йдуть до суду. Кажуть, російський паспорт здати хочуть, але не можуть, бо ж посольство в Україні не працює, а поїхати в росію не можуть. Суд виносить рішення проти ДМС. Дії відомства визнає протиправними і зобов’язує виддати паспорт.  Після рішення суду, на користь громадянина агресора, ЦМУ ДМС мають йти до суду другої інстанції. Втім за законодавством України,  строк апеляційного оскарження 30 діб. А відомство свідомо прострочує терміни подачі, неправильно оформлює заяву до другої інстанції або  ж не сплачує судовий збір. Документи повертаються у ДМС, терміни прострочуються. І людина має два паспорти: російський та український.

Далі особи, які за даними з судових реєстрів України, пройшли цей процес:

  • Пшенична Олеся Вікторівна

Олеся Пшенична

До повномасштабного вторгнення працювала фітнес-тренеркою для дітей у Москві.

  • Коен Наум Якубович

Наум Коен

Бізнесмен, засновник міжнародного холдингу NY Koen Group — організація компаній з різних індустрій.  Одним з відомих проєктів компанії було будівництво єдиної у світі бурштинової мечеті, яка була презентована у квітні 2017 року у готелі Бурдж-ель-Араб, Дубаї, ОАЕ. У січні 2018 року сусіди Коена скаржилися, що він тримає лева на своїй ділянці у селищі Козин біля Києва.

  • Євсєєва Анна Володимирівна

Анна Євсєєва

Уродженка Криму. Співпрацювала з російськими окупантами. Член окупаційної виборчої комісії із правом вирішального голосу. Внесена до бази “Миротворець”.

  • Яшин Олександр Юрійович

Олександр Щипцов

Громадянин Яшин, він же Щипцов, член злочинного наркосиндикату “Хімпром”, приїхав до України з росії, був у розшуку російського МВС й Інтерполу. Та за дивним збігом обставин, зник з бази Інтерполу. ЗМІ твердять, Саме громадянин Яшин розвивав свою наркомережу по всьому світу з Києва.

Ніконова Алевтина Ігорівна

Алефтина Ніконова з чоловіком

Це донька Ігоря Ніконова — підприємця, радника мера Києва. Засновника однієї з найбільших будівельних компанії “KAN.Development”. Виходить, що донька одного з найбільших забудовників столиці має російське громадянство.

  • Артемов Олександр Мусолімович

Справжнє ім’я Олександра Гасанов Саліх. Він член кримінального клану діда Хасана. Внесений до списку “Миротворець”. Підтвердженням того, що ця людина криміналітет, є санкції накладені на нього президентом України. У санкційному списку, Артемʼєва немає, але є Гасанов.

До слова, про вже згаданий клан діда Хасана. Інсайдер твердить, Олександр Гасанов не єдиний з угроповання хто має українське громадянство. Звісно ж, за умови російського.

Є такий собі Асоян Нодарі. Він має навіть не один український паспорт, а цілих три. Він і Євген Лембрицький, і Олександр Шавдія, і Михайло Дімітріус.

А також, Андріан Родін, кримінальний авторитет Імманалі. Він народився у російському Звєрєво, тому має псевдо «Полузвір», про це розповідали журналісти «BIHUS.Info». Нині він має український паспорт на нове імʼя Коваленко Андріан Михайлович.

У лютому 2019 року в столичному ресторані “Караван” поліцейські затримали Нодарі разом із Родіним. За інформацією інсайдера, у той день 19 лютого Гузь був разом з ними. Однак,  через зв’язки у Міністерстві внутрішніх справ, факт присутності Гузя вдалося приховати.

За словами співрозмовника, діє Гузь під покровительством Павла Фукса — підсанкційного олігарха, засновник компанії “Mos City Group”. Фукс громадянин росії та України. На думку представників ФБР, Фукс є “кооптованим активом” російської розвідки. Інсайдер додає, Гузь діє на користь Фукса, корумпуючи українських чиновників, політиків і правоохоронців. У переговорах він виступає посередником.

Павло Фукс

У 2021 Фукс організував День Народження у селі Козин під Києвом у стилі “маскарад”. За святкуванням пильно стежили журналісти “Української правди”. Їм Вʼячеслав Гузь підтвердив, що товаришує з Павлом Фуксом.

Фукс та Гузь, твердить джерело, бачилися і під час повномасштабного вторгнення. Восени 2022-го року, на день народження Фукса, Гузь приїздив  до нього у Велику Британію. Однак, цей факт вдалося приховати. Адже, відмітки про перетин кордону в Україні Гузь не ставив. Однак, англійських прикордонників так просто не проведеш. Виникли питання, які допомогли владнати адвокати Фукса.

Окрім прямих посадових, додає джерело, до обов’язків чиновника входить:

- контроль громадянства Фукса та членів російського злочинного клану;

- боротьба з конкурентами Фукса за видачу українських паспортів;

- легалізація потрібних Фуксу осіб в Україні, у тому числі й агентів росії з різними

громадянствами країн колишньої СНД для подальшої агентурної роботи на користь спецслужб рф;

- підготовка документів для видворення осіб із України, які працюють проти інтересів росії для подальшої розправи;

- вплив на військовослужбовців, які отримали українське громадянство на підставі служби в ЗСУ.

Інсайдер додає, за час у структурі ДМС Гузь заробив не мало. І хоч у самого чиновника декларація скромна, колишня дружина В’ячеслава Гузя Катерина Полєжаєва має 4-кімнатну квартиру в одному з найдорожчих житлових комплексів Харкова – ЖК “Фаворит”. Площа квартири – 198 квадратних метрів.

Нині подібне житло, у цьому ж житловому комплексі. Орієнтовна вартість такої нерухомості – 220 тисяч доларів.

Також, свідчить джерело, Катерина Полєжаєва має у володінні двома елітними автівками BMW X5 та BMW X6.

Інна Гудзь

У нинішньої цивільної дружини Гузя — моделі Інни Гудзь нерухомість менша за квадратурою у 4 рази, але не гірша за статусом: житловий комплекс «Бульвар фонтанів», столиця, преміум клас. Згідно з даними сайтів, нерухомості коштує таке житло з ремонтом понад 200 000$.

У нинішньої цивільної дружини Гузя — нерухомість менша за квадратурою у 4 рази, але не гірша за статусом: житловий комплекс «Бульвар фонтанів», столиця, преміум клас. Згідно з даними сайтів, нерухомості коштує таке житло з ремонтом понад 200 000$.

За інформацією інсайдера, Гузь і Гудзь проживають разом, спільно відпочивають, полюбляють дороге життя. Елітні автівки, брендові речі, розкіш, фотосесії у стилі “ню”.

Співрозмовник твердить, раніше Інна Гудзь надавала ескорт-послуги.