21:43 / 06.09.2024 Общество

Заява енергетичного експерта Харченка несеться в росзмі як "підказка", куди бити ракетами

Український енергетичний експерт, директор українського Центру досліджень енергетики Олександр Харченко вчергове зробив заяву, яка стала у нагоді російському ІПСО. Ба більше, його заяву трактують як допомогу у визначенні цілей для російських обстрілів.

Так, низка російських ЗМІ та телеграм каналів третій день поспіль ширять повідомлення про те, що "Київський експерт "підказав ВС росії, куди треба бити, щоб закошмарити Україну".
 

У цих повідомленнях наводиться наступний текст коментаря Харченка:

 "Зараз є велика ахіллесова п'ята в українських енергетичних об'єктах, тому що "Енергоатом" і Міненерго, на жаль, зовсім нічого не зробили для захисту так званих відкритих розподільчих пристроїв, а по суті - високовольтних підстанцій, які відповідають на території атомних станцій за видачу електроенергії... Якщо нам виб'ють хоча б одну станцію в мороз або дві станції навіть у поточну погоду, то ми точно у блекоуті. Без варіантів. У нас тоді може бути велика частина країни без електрики", - сказав він в інтерв'ю агенції "УНІАН"
А далі Харченко додав про найуразливіші регіони України з точки зору незахищеності енергетичних об’єктів, чітко назвавши три української міста.

Раніше Харченко вже звинувачували у поширенні російського ІПСО, адже експерт брався за підтвердження неперевіреної інформації про стан українських енергетичних об’єктів, яку активно ширили російські телеграми.