17:34 / 06.09.2024 Общество

Перший в Україні: Володимир Кличко відкрив унікальний боксерський майданчик

Засновник Klitschko Foundation Володимир Кличко 6 вересня відкрив боксерський майданчик під відкритим небом в Броварському вищому училищі фізичної культури.  Це — перший в Україні простір такого формату, покликаний підтримати розвиток молодих спортсменів.

Про це Володимир Кличко розповів під час відкриття майданчику у Броварях. 

«Щоразу коли я звертаюся до закордонних благодійників допомагати Україні, підтримувати зусилля нашого Фонд, я говорю про українську молодь. Про її креативність, силу, шалену вмотивованість. І про те, як наша молодь хоче жити та розвиватися. В умовах, коли росія прагне знищити українців, знищити наше майбутнє. Тому наш Фонд і наші партнери інвестують в майбутнє України – у молодь», — зазначив Кличко.

Майданчик площею 280 м² включає шість критих міні-рингів, тренажерну зону, зону кросфіту та мультифункціональне поле для баскетболу та футболу. Втілений проєкт за підтримки німецького благодійного фонду Ein Herz für Kinder.

За словами директорки Klitschko Foundation Ангеліни Осадчої, цей майданчик мав стати другим простором для розвитку молодих боксерів після Центру боксу, амбітного проєкту, який Фонд планував втілити за підтримки Світового боксерського конгресу WBC у Маріуполі. Наприкінці 2021-ого року вже був готовий план будівництва та були надані всі погодження від міста для початку зведення Центру.

“Поле для втілення мрії перетворилось на поле бою. Але ми боротимемось, щоб одного дня здійснити проєкт і в Маріуполі. А тим часом продовжуємо будувати і розвивати – там, де можемо. І цей майданчик, який ми відкриваємо сьогодні, є свідченням того, що жодні обставини не зможуть зламати нашої віри та нашого прагнення до кращого майбутнього для наших дітей”, — Ангеліна Осадча, директорка Klitschko Foundation.

У відкриті також взяли участь в.о. голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський, директорка училища Світлана Потрясаєва та заслужений тренер України з боксу Олександр Поліщук.

Раніше Klitschko Foundation передав апарати нового покоління для УЗД-діагностики столичному Перинатальному центру та Київській міській дитячій клінічній лікарні №1. А також 22 тонни будівельних матеріалів лікарні «Охматдит» для відновлення пошкоджених ракетною атакою 8 липня корпусів.

Klitschko Foundation, заснований Віталієм та Володимиром Кличками 21 рік тому, покликаний допомогти талановитим дітям та молоді боротись за свою мрію. За цей час Фонд за підтримки міжнародних партнерів інвестував понад 407 мільйонів гривень в спортивні, освітні, екологічні та інші проєкти. Фонд допоміг боротись за свою мрію 2,5 мільйонам маленьких українців.