16:31 / 28.08.2024 Общество

Комісію благоустрою Київради очолив Ваган Товмасян — вертолітник Януковича і бізнес-партнер сепаратистів ЛДНР

Комісію Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою очолив скандальний столичний мільйонер з оточення Віктора Януковича вагон Товмасян. На цій посаді він замінив обвинуваченого у хабарництві Владислава Трубіцина, який втік від НАБУ за кордон. Про це пише видання «Весті».

Товмасян став відомим, коли його прізвище спливло у чорній бухгалтерії Януковича, яку знайшли в Межигір'ї. Він брав участь у будівництві вертолітного майданчика Януковича на заповідних землях київських круч. Товмасян також був «інвестором політичних проектів». Свого часу Київська організація «Партії регіонів» дякувала йому за надану «неоціненну підтримку».

У столиці Товмасян запамʼятався крадіжками у киян парків, їхньою незаконною забудовою, рейдерськими захопленнями обʼєктів міської інфраструктури. Наприклад, свою депутатську діяльність у Києві Товмасян почав із нападу на дитячий заклад. У результаті затяжного конфлікту шкільне кафе перетворилось на приймальню депутата, історія супроводжувалась побиттям директора школи і підпалом його автомобіля.

У листопаді 2016 року видання «Киеввласть» опублікувало докази спільного бізнесу Товмасяна з «головою асоціації перевізників ЛНР», «радником Пушиліна з економічних питань» і навіть з «кандидатом у президенти ЛНР». Товмасян вкрав землі агрокомбінату Пуща-Водиця, облаштував на них авторинок, де торгували запчастинами, які були завезені з непідконтрольних територій так званих ЛДНР.

Керівництву Київської міської ради варто звернути увагу на те, з якою метою використовував свої депутатські повноваження нинішній голова комісії підприємництва, промисловості та міського благоустрою. А слідству – дати відповіді на низку питань щодо Товмасяна. Зокрема, хто покриває його незаконну діяльність, які звʼязки він має з терористами, хто є кінцевими бенефіціарами бізнес-процесів, які перейшли під контроль Товмасяна після втечі регіоналів?