12:33 / 24.08.2024 Общество

Рятувальники за допомогою дрона врятували хлопчика, який застряг у болоті

Фото: ДСНС

У Київській області 12-річний хлопчик застряг у болоті і зателефонував рятувальникам, щоб отримати допомогу. Його вдалося знайти завдяки використанню дрона.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

12-річний Олег повідомив рятувальникам, що більше трьох годин блукає по болотистій місцевості і не може знайти виходу.

Протягом всього часу рятувальники підтримували зв'язок з хлопчиком, підбадьорювали його і намагалися визначити його точне місцезнаходження.

З'ясувалося, що болотиста ділянка була повністю заросла високим очеретом і кущами. Співробітники ДСНС використали дрон для пошуків і спробували привернути увагу хлопця за допомогою сирен пожежного авто, але він їх не чув.

Після кількох безуспішних спроб дрон все ж таки знайшов Олега і завис над ним. Хлопець на той час вже по пояс застряг в багнюці та не міг рухатися, але "тримався мужньо і намагався допомагати в пошуках", розповіли рятувальники.

Коли Олега вивели на тверду поверхню, він дуже змерз, був повністю покусаний гедзями та п’явками, з порізаними очеретом ногами. Його одяг і взуття затягнуло в болото.

"Але хлопчина тримався мужньо і ще намагався з наукової точки зору розповісти рятувальникам чому ж він опинився в болоті. Але сили у малого вже не було. І тоді рятувальники його по черзі понесли на собі", — розповіли у ДСНС.

На суходолі хлопця чекали батько та медична допомога — вона знадобилась і Олегу і його рятувальнику.

Підготував: Сергій Дага