12:56 / 19.08.2024 Общество

Українець надряпав своє ім'я на Колізеї, йому загрожує в’язниця і 10 тис. євро штрафу

Фото: roma.repubblica.it

19-річний громадянин України, який перебував у Римі як турист, надряпав своє ім’я на одній зі стін Колізею. Тепер  йому загрожує тюремний термін і великий штраф. Про це пише La Repubblica.

Інцидент стався у п’ятницю, 16 серпня, близько 14:00 за місцевим часом. Відвідувачі побачили, як хлопець щось дряпає на стіні Колізею - між першим кільцем та атріумом. Туристи негайно викликали охорону та поліцію. 

19-річного українця, який вирішив  написати "Діма", затримали, на нього склали протокол про псування культурних цінностей. Цей злочин тягне за собою в Італії тюремне ув'язнення на термін від шести місяців до трьох років. Вандалу також доведеться заплатити адміністративний штраф, розмір якого може сягати 10 тисяч євро.

Інцидент прокоментував мер Рима Роберто Гуальтьєрі: 

Дії поліції, яка зупинила та покарала автора нового акту вандалізму проти Колізею, були професійними. У місті, повному скарбів, які є надбанням людства, точно не може бути місця хуліганам та ідіотам.

Незважаючи на суворі попередження, подібні акти вандалізму стаються в Колізеї чи не щороку. У 2015 році двох американських туристок затримали через те, що вони монетою надряпали свої ініціали на стіні історичного амфітеатру.

Роком раніше подібна витівка коштувала російському туристу 20 тисяч євро штрафу та чотири місяці позбавлення волі умовно.

Підготував: Сергій Дага