17:50 / 06.08.2024 Общество

Дмитро Тишко – одеський суддя, який працює на російських військових і приховує статки

Отримати розкішний будинок з басейном неподалік моря  - суддя Київського районного суду Одеси Дмитро Тишко став власником маєтку.

Для цього, кажуть джерела в суддівських колах, він не погребував стати на бік російського генерала та зберегти елітну нерухомість  в Україні для його родини.

Пентхаус в Одесі, записаний на дружину колишнього заступника міністра оборони росії Михайла Дмитрієва, став речовим доказом у кримінальній справі. Слідчі якраз працювали над справою про фінансування повалення конституційного ладу в Україні. Апартаменти арештували та просили суддю Дмитра Тишка передати їх до Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Та слідчий суддя навіть не подумав послухати аргументи прокуратури та поліції. Двоповерховий пентхаус за півтора мільйона доларів він вирішив залишити російському генералу. Тому самому Дмитрієву, який давно під персональними санкція Президента Зеленського. Тому самому, який керує корпорацією з випуску ракет.  За такі «послуги» суддя вже за два тижні отримав й собі шматок землі та будиночок.

Але наближені до нього джерела мають і ще одну версію. Тишко насправді не просто хабарник. Кажуть, грати на боці окупантів та зраджувати власну державу йому приносить задоволення. Адже його рідна матір, яка за даними з декларацій, дарувала йому мільйон гривень, - отримала російський паспорт одразу після окупації Криму. І продовжує жити в Керчі.

Сам Тишко до Одеси перебрався з Миколаєва. І рішення на користь ворожих персонажів йому навіть дуже притаманні. Так, в чотирнадцятому році він не став відправляти в СІЗО одного з вербувальників для проросійських мітингів Костянтина Ковальова. 

Його підозрювали в організації силового захоплення будівлі облдержадміністрації в Миколаєві. Та дякуючи судді Тишку, який відпустив його під домашній арешт, російський агент втік до так званої ДНР і пішов воювати проти українців. Минуло десять років, а Україну Тишко так і не полюбив. Навчився ховати майно від декларацій. Та почав виносити рішення на користь вже не дрібних агентів російських спецслужб, а високопосадовців міністерства оборони рф.

Михайло Дмитрієв – генерал лейтенант російської армії. І завдяки Тишку він досі має двоповерхові елітні апартаменти в Одесі.

В розпал війни та масованих обстрілів цього приморського міста, дивна позиція українського судді чомусь досі не зацікавила ані СБУ, ані інших правоохоронців. Тож Дмитро Тишко продовжує сидіти на своєму місці в повній бойовій готовності – в будь-який момент надати потрібні послуги окупантам прямо зсередини України.