10:24 / 31.07.2024 Общество

У ДТЕК назвали основне завдання до початку опалювального сезону

Фото: dtek.com

Компанія ДТЕК "Енерго" спрямовує усі наявні ресурси на відновлення атакованих росією теплоелектростанцій, щоб підготувати їх до наступного опалювального сезону. Про це сказав гендиректор ДТЕК "Енерго" Ільдар Салєєв в інтерв’ю ТСН.

За його словами, найшвидший і найефективніший спосіб повернення в роботу ТЕС - це підключення до енергосистеми тих з них, які можна швидко відремонтувати.

Якщо руйнується, то не усе. Руйнуються окремі елементи чи окреме обладнання. Відновити усю систему, усю станцію - це роки і роки на те, щоб побудувати все заново. Тому, коли є інфраструктура і потрібно в рамках цієї інфраструктури відремонтувати і відреконструювати те, що зазнало ударів - це, безумовно, потребує менше коштів і часу. Тому і у нас основна ставка - на відновлення наших електростанцій.

Він запевнив, що до початку опалювального сезону усі ресурси, які є в компанії, спрямовані саме на ремонти та відновлення ТЕС. За перше півріччя 2024 року ДТЕК Енерго спрямував на ці потреби майже 1,5 млрд гривень власних коштів.

Підготував: Сергій Дага