23:08 / 29.07.2024 Общество

На Франківщині почнуть краще захищати права людей

Фото: сайт Омбудстмена

Сьогодні в Івано-Франківську відкрили Центр захисту прав людини.

Як повідомили у секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, це перший такий центр, що запрацював в Україні

Віднині в Івано-Франківській області функціонуватиме Центр захисту прав людини. Омбудсман Дмитро Лубінець зауважив, що це перший подібний Центр в Україні такого типу й надалі планується створення нових.

Центр розташований у "Домі воїна" на вулиці Січових стрільців, 8. Відтак українські оборонці, ветерани та їхні родини теж зможуть залишити звернення у разі порушення прав.

У ньому:

  • працюватиме громадська приймальня, щоб кожен міг прийти та залишити звернення;
  • облаштований консультаційний центр;
  • створений дитячий простір;
  • є хаб громадських ініціатив.

Центр автономний у користуванні, він побудований на основі інклюзивності й доступності. У просторі працюватимуть представники Офісу омбудсмана, а також регіональні експерти та координатори проєктів.

"Розширення роботи в регіонах – один із пріоритетів. Адже ми бачимо показник зростання звернень і маємо бути ближчими до людей. Наприклад, в Івано-Франківській області минулого року кількість звернень збільшилася на 40%. Це регіон, у якому велика кількість внутрішньо переміщених осіб, зокрема з Донеччини та моєї рідної Волновахи", – наголосив омбудсман.

Підготувала: Ніна Петрович