17:58 / 17.07.2024 Общество

Воєнні розвідники забезпечили безпеку іноземній медичній місії у прифронтових громадах Херсонщини

Упродовж двох днів пʼятеро американських лікарів разом із українськими колегами у межах гуманітарного проєкту Global Care Force надали необхідну безкоштовну медичну допомогу понад ста шістдесятьом мешканцям і переселенцям у чотирьох важкодоступних деокупованих селах Бериславського району Херсонської області, повідомляє ГУР МО.

Волонтери іноземної медичної місії провели фахову діагностику наявних у пацієнтів захворювань та роздали необхідні ліки, а безпеку і супровід при цьому забезпечили військовослужбовці ГУР МО України.

Global Care Force працює в Україні з початку повномасштабного вторгнення рф: щомісяця лікарі-волонтери зі США, Канади, Австралії та Нової Зеландії приїжджають у нашу державу і протягом двох тижнів надають медичну допомогу тисячам пацієнтів у різних регіонах.

Особливо важлива така допомога для українців, які проживають у важкодоступних громадах деокупованих територій і не мають достатніх можливостей дістатись лікарень у містах.

“Хворі йдуть [на прийом до медиків-волонтерів], тому що вони знають: їм нададуть допомогу, допоможуть медикаментами. Це теж дуже багато значить. Та ще й безплатно! Тут в основному пенсіонери”, — розповіла Ольга Попова, завідувачка амбулаторії – сімейний лікар в одному з сіл Херсонщини, де працювали іноземні медики-волонтери.

Ще один важливий аспект виїзних медичних місій — значне зменшення навантаження на медичний персонал прифронтових територій.

“Це дуже допомагає, тому що у нас одна лікарка тут, а нас багато. Вона втомлюється від нас кожного дня, в основному у населення дуже багато різних хвороб. Дається взнаки і психологічне навантаження на людей, хворих дуже багато, дуже дякуємо, що приїжджаєте”, — сказала пацієнтка Світлана, мешканка одного з сіл Херсонської області.

Підготував: Сергій Дага