16:53 / 16.07.2024 Общество

Суддя підробив документи, щоб поїхати в круїз країнами Карибського басейну, – ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру судді міського районного суду Броварів Київської області, який підробив документи, щоб поїхати в круїз країнами Карибського басейну під час воєнного стану, повідомляє пресслужба.

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру судді міськрайонного суду Броварів, який за підробленими документами виїхав за кордон на відпочинок. Також про підозру повідомлено адвокату, який допомагав йому зробити фальшиві документи. Встановлено, що суддя під час воєнного стану поїхав відпочивати на круїзному лайнері країнами Карибського басейну", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі у вівторок.

Встановлено, що підозрюваний спільно зі знайомим адвокатом підробили запрошення нібито для участі в конференції у Відні з питань допомоги переселенцям, сім'ям із дітьми та дітям-сиротам з України до ЄС. На підставі фальшивого документа судді оформили службове відрядження за кордон.

Як повідомляє пресслужба СБУ, судді та його спільнику-адвокату повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: чч. 2, 5 ст. 27, чч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, за попередньою змовою групою осіб); ч. 2 ст. 190 (шахрайство, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Комплексні заходи проводили під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

Як повідомлялося, 27 вересня 2023 року цього самого посадовця СБУ та НАБУ викрили на вимозі $4 тис. хабаря за "правильне вирішення питання" під час судового засідання.

Підготувала: Ніна Петрович

ТЭГИ: