12:18 / 25.06.2024 Общество

На Харківщини щодоби втрачаємо один-два навчальні заклади, – ОВА

На Харківському напрямку впродовж минулої доби Сили оборони відбили шість спроб окупантів атакувати наші позиції в районах Вовчанська та Липців.

На Купʼянському напрямку наші захисники відбили сім атак ворога поблизу Синьківки, Стельмахівки та Піщаного. На даний час ще тривають три боєзіткнення поблизу Степової Новоселівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

Ворог інтенсивно обстрілює з РСЗВ та КАБами фактично всі прикордонні громади. Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

"КАБи є основним видом зброї, яким ворог веде знищення Харківщини. 43 КАБи за минулу добу було випущено по прикордонних населених пунктах. Це і Новоплатонівка Ізюмський район, там зруйнована будівля школи. Ми втрачаємо мінімум один-два заклади навчальні за добу. Системне знищення закладів освіти. У неділю заклад освіти був знищений у місті Харків. 

Велось також вогневе ураження РСЗВ і "Градами" практично всіх прикордонних районів. Від Богодухівського це Золочівська громада, Одноробівка. Пошкоджені приватні будинки, домоволодіння і цивільна інфраструктура. Всі громади - Куп'янськ, Старий Салтів - три КАБи влучання також.

Немає такої громади, яка б не обстрілювалася за добу КАБами і РСЗВ і не мала руйнувань цивільної інфраструктури. 

З Борівської громади евакуюємо дітей, залишалось на момент оголошення евакуації 22 неповнолітніх. 11 з батьками вже виїхали, до кінця тижня, думаю, ми вивеземо всіх неповнолітніх. Ситуація там контрольована нашими військами, але задля безпеки було ухвалене рішення вивезти дітей", - розповів Євген Іванов.

Підготував: Сергій Дага