16:06 / 20.06.2024 Общество

У Німеччині закликали обмежити пільги для українських біженців

Ілюстративне фото з відкритих джерел  

Низка німецьких політиків закликає обмежити соціальні виплати українцям. Про це пише The Guardian.

Цього року Німеччина має намір витратити від 5,5 до 6 мільйонів євро на фінансування українців. Низка провідних німецьких політиків наполягають на тому, що українським біженцям потрібно обмежити соціальні виплати. За їхніми словами, про поточну ситуацію стає все “важче донести” до виборців, пише

– Близько 1,1 мільйона українців знайшли притулок у Німеччині після повномасштабного вторгнення Росії в їхню країну в лютому 2022 року. Вони мають право на соціальну виплату, відому як Bürgergeld, або дохід громадянина, у розмірі 563 євро на місяць. Пари отримують 506 євро на людину, а діти мають право на виплати в розмірі від 357 до 471 євро на місяць, залежно від їхнього віку. Німецька держава також покриває такі витрати, як оренда, опалення та охорона здоров’я, — йдеться в публікації.

Міністр внутрішніх справ Баден-Вюртемберга на півдні Німеччини Томас Штробль, який представляє консервативну партію Християн-демократів заявив, що українців в Німеччині більше, ніж будь-де саме через високі виплати, яких немає ні в кого в Європі.

Поки що уряд Німеччини поки що відхилив вимоги про скорочення соціальних виплат українцям і заявив, що не планує переглядати правила.

Невтішні вісті також і з Польщі — там, за даними дослідників, підтримка українських біженців серед поляків знизилася вдвічі з початку повномасштабного вторгнення. Переважна більшість поляків виступає за повернення українців додому після закінчення бойових дій.

Підготував: Сергій Дага