12:18 / 20.11.2023 Общество

Польські перевізники не пропускають гуманітарку: в Міністерстві відреагували

Фото: Василь Зварич/Facebook

Польські перевізники, які протестують на кордоні, попри обіцянки блокують і проходження гуманітарної допомоги та цистерн з паливом.

Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у неділю ввечері.

"Заяви про пропуск гуманітарної допомоги й небезпечних вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах", – повідомив Деркач.

Він зазначив, що інформацію про ці випадки передають польським колегам.

"Чекаємо відповідь, як це корелюється з заявами про безперешкодний перетин таких вантажів", – зазначив чиновник.

Зазначимо, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги, щоб забезпечити заблокованих українських водіїв їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

BAGNET нагадує, 6 листопада польські перевізники влаштували страйк на кордоні з Україною поблизу пунктів пропуску "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Гребенне". Через це ускладнився рух для вантажівок.

Польські підприємці скаржаться, зокрема, на недоброчесну конкуренцію з українського боку та тривале очікування вантажівок на в’їзд до Польщі. Мітингувальники вимагають заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, через що польських підприємців витісняють із ринку.

Також вони вимагають відновлення дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та поліпшення обслуговування на кордоні. Організатори заявили, що будуть протестувати до 3 січня.

Підготував: Сергій Дага