13:36 / 18.11.2023 Общество

Від початку повномасштабної війни з України втекли майже 20 тисяч чоловіків

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Від початку повномасштабної війни в Україні понад 20 тисяч чоловік вирішили втекти. Деякі з них перепливали небезпечні річки, щоб покинути країну, тоді як інші просто вирушили "під покровом темряви".

Цю інформацію наводить британське видання ВВС. Згідно з їхніми даними, ще понад 21 тисяча чоловік намагалися втекти, але були затримані прикордонниками.

ЗМІ нагадує, що після вторгнення росії більшості чоловіків у віці 18-60 років було заборонено виїжджати з країни. Незважаючи на це, десятки людей щодня порушували це обмеження. Журналісти взяли інтерв'ю у декількох чоловіків, які втекли, щоб приєднатися до родини за кордоном, отримати освіту або просто заробляти на життя.

"Що мені робити? Не всі є воїнами. Не потрібно тримати всю країну під замком. Не можна збивати всіх разом, як це робили в Радянському Союзі", - розповів Євген, який залишив Україну після повномасштабного вторгнення рф.

За інформацією видання, з лютого 2022 року по 31 серпня 2023 року нелегально перетнули кордон із сусідніми Румунією, Молдовою, Польщею, Угорщиною та Словаччиною 19 740 українських чоловіків.

Підготував: Сергій Дага