10:05 / 09.11.2023 Общество

Українські військові прибули в Іспанію для навчання на ЗРК HAWK

Фото: emad.defensa.gob.es

Іспанські військові проводить новий навчальний курс для кількох десятків українських військовослужбовців з використання та обслуговування зенітно-ракетного комплексу Hawk. Про це повідомляє Штаб оборони Іспанії.

У рамках зобов’язання Іспанії допомогти Україні в її оборонних можливостях 74-й зенітно-артилерійський полк був знову призначений для створення ще одного навчального модуля з метою навчання особового складу Збройних сил України завданням, пов’язаним з експлуатацією вищезазначених ЗРК Hawk.

Комплексне навчання цього модуля, що охоплює теоретико-практичне навчання, як і ті, що раніше викладалися, здійснюється в Дос-Ерманасі (Севілья). З цією метою до складу команди інструкторів було відібрано висококваліфікований і досвідчений персонал полку.

Завдяки їм український персонал набуде необхідних навичок і знань з експлуатації зенітної системи Hawk за допомогою інтенсивної програми навчання і підготовки.

Посилення протиповітряної оборони України

Зазначається, що у такий спосіб Іспанія допомагають у поліпшенні можливостей протиповітряної оборони перед обличчям серйозної загрози, яка походить від засобів нападу супротивника, чи то літаки, чи то ракети, чи то безпілотні авіаційні системи.

За словами іспанських військових, Hawk виявився дуже ефективним, про що неодноразово заявляла українська влада, подякувавши Іспанії як за пожертвування зазначених коштів, так і за інструкції з навчання свого персоналу.

BAGNET нагадує, що 5 жовтня уряд Іспанії схвалив передачу Україні шести пускових установок для зенітно-ракетних комплексів Hawk. Відповідне рішення ухвалили за підсумками переговорів голови уряду Іспанії Педро Санчеса й президента Володимира Зеленського.

Підготував: Сергій Дага