12:37 / 07.09.2023 Общество

Україна заманила росіян у пастку шляхом виробництва макетів техніки, – The Guardian

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна виробляє макети військової техніки з пластику, обрізків дерева, пінопласту, металу. Вони абсолютно ідентично справжній техніці й вводять ворога в оману. Про це йдеться у статті видання The Guardian.

Успіх цього незвичного виробництва вимірюється тим, як швидко знищується готова продукція, адже щоб стати ціллю ворога, вона має виглядати абсолютно ідентично справжній техніці.

"У запиленому цеху група українських експертів наввипередки виготовляє артилерійські гармати, що ніколи не вистрілять, радарні комплекси, які нічого не можуть виявити, та ракети без вибухівки. Це макети мають на меті відвернути російський вогонь, витрачаючи ворожі боєприпаси, ракети та безпілотники. І водночас захистити справжню техніку та солдатів, які її обслуговують", – пише видання.

Готові макети легко транспортуються для монтажу на передовій, де, наприклад, "артилерійську гармату" можна зібрати лише за 20 хвилин.

BAGNET нагадує, що про виробництво макетів військової техніки, які призначені для омани ворога, "Метінвест" оголосила наприкінці серпня.

Підготував: Сергій Дага