07:19 / 29.08.2023 Общество

Знову зрада? Як перевертень Андрій Плоский наживається на війні

Артур Околіта (зліва), Андрій Плоский (справа)

Продати жінок в Європу чи розташування українських військових на росію — це звичайні буденні питання для псевдо-активістів Андрія Плоского та його побратима Артура Околіти. Обидва — фани з ультрас ФК Карпати, представники злочинної еліти Львівського Сихова.

Злочинний бізнес під прикриттям

У 2016-2019 роках молодики з ультрас під виглядом народної дружини робили на замовлення зачистки конкурентів у наркобізнесі та займалися розгоном небажаних демонстрацій. Попадали під натиск усі, хто псував бізнес: від представників партії Голос до активістів щодо захисту прав жінок, які потрапили у секс-рабство. Останні мали особистий інтерес для давніх друзів.

Андрій Плоский 2011 рік

Ще задовго до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну,  Андрій Плоский заснував цікавий бізнес по відрядженню жінок на роботу 18+ до Європи. Пошуком жертв керував через телеграм канали та соцмережі. В свою чергу його друг Артур Околіта виступав у ролі привабливого продюсера, який не лише має магазин елітного одягу, а й займається організацією конкурсів краси.

Конкурс краси Miss&Mrs plus size 2021

Гроші отримані за продаж дівчат поступали Андрію переважно на кріпто-гаманці, а потім відмивалися різними шляхами. Так Андрій Плоский, окрім власного ФОП зареєстрував на сестру закордонну весільну фріланс-агенцію Monday&Co, що дозволяє тримати «вже чистий дохід» на європейських рахунках.  

Андрій Плоский: гра на два фронти

Після повномасштабного вторгнення росії ситуація трохи змінилася. Для створення нового образу Артур Околіта почав впроваджувати збори для допомоги військовим та возити авто, щоправда недовго. З початку 2023 року він більше ніж 40 разів перетнув кордон України, змінивши при цьому 21 авто, але більшість з них не йшла на допомогу військовим. Транспорт використовувався для перевезення людей, враховуючи живий товар для закордонних партнерів.

Андрій Плоский та Артур Околіта незважаючи на показний патріотизм у всьому бачать власні інтереси. Навіть після двох років повномасштабної війни, обидва не перестають заглядати в свої особисті профілі у ФСБ-шній соціальній мережі Вконтакті.

Андрій Плоский статус з цитатою від російського пропагандиста Кокляєва (заходив серпень 2023)

Власне Андрій навідується сюди не лише послухати російську музику, а й почитати російську пропаганду на сторінках «Тяжелая атлетика всея Руси» та агітатора за СеВеО «Михаила Кокляева», якого навіть цитує у статусі.

Підписки у ВК Андрія Плоскій

Пости Михайла Кокляєва

Є не лише підписки, а й друзі з іншої сторони війни, яким під виглядом простого спілкування, Андрієм Плоским передаються дані про переміщення українських військових, важливі об’єкти інфраструктури та багато іншого, що йде на користь ворогу.

Чому на зрадника Андрія Плоского досі не звернули уваги — питання окреме, але його варто нарешті задати, аби перевертні опинились там, де мають бути.