09:55 / 25.08.2023 Общество

Кодова назва "Синиця": про спецоперацію гур із російським гелікоптером розкажуть у документальному фільмі

Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Операція ГУР МО була дуже подібною до операції "Діамант", яку провів у 1966 році ізраїльський Моссад

ГУР МОУ провело спецоперацію, в результаті якої російський вертоліт опинився на території України. 

Про це повідомив у ФБ автор циклу документальних фільмів "Воєнна розвідка України" офіцер ЗСУ Артем Шевченко.

Один з цих двох офіцерів з Головного управління розвідки Міністерства оборони України – розробник і реалізатор саме тієї унікальної піврічної операції, яка закінчилася 9 серпня 2023 перельотом на підконтрольну Україні територію вертольоту Мі-8 АМТШ, бортовий номер 62, зі складу 319-го окремого вертолітного полку, що базується на аеродромі Чернігівка Приморського краю рф (в/ч 13984).

Командир екіпажу, молодий офіцер, розумів від самого початку злочинність і неправедність війни, розвʼязаної його агресивною державою, повірив нашим воєнним розвідникам і успішно перелетів на сторону добра, світла і справедливості. Про це вже коротко розповів Кирило Буданов.

Сама ж операція ГУР МО під кодовою назвою "Синиця" була дуже подібною до операції "Діамант", яку провів у 1966 році ізраїльський Моссад, переконавши іракського пілота викрасти на той час найсучасніший радянський Міг-21.

Цю унікальну історію правильного російського льотчика, поміж кількох небагато більш трагічніших історій неправильних російських пілотів, покажемо у неділю 3 вересня в документальному фільмі #збитільотчикиросії циклу "Воєнна розвідка України" у ТБ-марафоні. Потім 7 вересня у професійне свято воєнної розвідки він з'явиться на YouTube ГУР МО. 

Як раніше повідомляв BAGNET, вертоліт Мі-8 збройних сил росії опинився в Україні в результаті тривалої спецоперації Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ залізна "пташка" московії понад тиждень тому приземлилася на Харківщині, у Старому Салтові. Нині її ремонтують, аби передати на потреби Збройних сил України. 

Підготував: Сергій Дага