12:18 / 11.08.2023 Общество

Існує два гуманітарних коридора на вїзд в Україну з росії та білорусі

Ілюстративне фото з відкритих джерел

В Україні працюють два гуманітарних коридори, через які українці можуть потрапити до України з росії та білорусі. Вони розташовані в Сумській області та на Волині.

Про це розповіла віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Один з гуманітарних коридорів – Колотилівка–Покровка, працює на сумському напрямку на кордоні з росією. Через нього щодня проходять 150 людей.

Але це тільки на в’їзд. У нас закриті кордони з російською федерацією на виїзд. Ми запускаємо своїх громадян, але, звичайно, ми не маємо жодної співпраці з ворогом і окупантом.

Інший гуманітарний коридор розташований на Волині, на кордоні з білоруссю. Йдеться про Доманове–Мокрани. Люди, які виїжджають з тимчасово окупованих територій, їдуть через білорусь і заїжджають в Україну.

Гуманітарний коридор в Сумській області деякий час не працював через те, що росіяни перекрили можливість, однак наразі він відновив свою роботу. А в найближчому до перетину кордону селі облаштувати пункт, де тимчасово можуть зупинитися люди.

В населеному пункті, який найближчий до пункту перетину, я скажу, не найкращі умови, але вони прийнятні. На сьогодні там є пункт, де можна пройти фільтрацію, поїсти, попити, привести себе в порядок. І якщо людина маломобільна, є, наприклад, швидка допомога, яка доставить в Суми, а якщо ні, то це безкоштовний автобус або маршрутка, яка теж в Суми доставить.

Підготував: Сергій Дага