12:18 / 28.07.2023 Общество

Перетин кордону за системою "Шлях": українцям готують зміни

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач в ефірі телемарафону розповів, як можуть змінити правила перетин кордону за системою "Шлях".

"Ключове завдання зараз забезпечити можливість доброчесних волонтерів завчасно реєструватися у системі Шлях і мати можливість виїзду за кордон, аби привозити гуманітарну допомогу, як для населення, так і для ЗСУ, і не дати можливість нашим недоброчесним громадяни виїжджати за кордон у відпустки і по іншим особистим справам", - каже  він. 

Також він додав, що а сьогодні в нас підготовлений проєкт змін до законодавства, який трошки деталізує саму процедуру. По-перше: мають бути виключно благодійні фонди та організації, які займаються гуманітарною допомогою, та мати підключення до системи Шлях. Ці організації мають давати свої документи виключно з електронним цифровим підписом. Зараз такої вимоги немає, документи просто скануються і відправляються мейлом. Перевірити ці документи неможливо. Тому електронний цифровий підпис збільшить кількість якісних заяв від благодійних фондів".

Підготував: Сергій Дага