11:40 / 18.07.2023 Общество

Після атаки на Кримський міст росіяни масово тікають через окуповані території

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Після атаки на Кримський міст автомобільний рух по ньому повністю закрито. Росіяни пустили весь автомобільний транспорт до та з окупованого Криму альтернативним шляхом - сухопутним коридором через окуповані регіони України. Через це там виникли величезні корки.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя  Іван Федоров. 

Приблизно два тижні тому терорист путін збирав нараду і говорив про те, що треба перенаправити весь пасажиропотік автомобільного вантаженого транспорту через так званий сухопутний коридор. І саме тоді вони  розпочали цю практику. Якщо раніше ми говорили про 70% трафіку з континентальної рф до нашого окупованого Криму, через тимчасово окупований Мелітополь, то наразі це 90-96 трафіку.

... Наразі збільшився потік суттєво, затори-черги на трасі приблизно від 10 до 15 км. Але що є цікавим - рашисти повністю відмінили огляд всіх автівок. Навіть на пункті перепуску "Чонгар" вони не перевіряють авто, не перевіряють документи. Лише фіксують номери авто та кількість людей, які проїжджають у них. Огляд повністю зняли.

Також огляд повністю зняли на блокпостах, які є від Криму до Мелітополя. Тож повністю зняли будь-яку безпеку. Це пов'язано з кількістю людей, які хочуть збігти з Криму, тому що розуміють, що українські військові точно його звільнять, вона надвелика. І цей трафік забезпечується тепер таким чином. 

Підготував: Сергій Дага