12:37 / 14.07.2023 Общество

На північному кордоні встановили ще 30 мінних полів, – Наєв

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За останню декаду червня на лінії державного північного кордону встановлено 30 протитанкових мінних полів та загороджень з використанням більше 5,8 тисячі мін.

Про це командувач Об’єднаних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів у Телеграмі.

"Ми продовжуємо створювати інженерні загородження безпосередньо по державному кордону. Риємо протитанкові рови, мінуємо місцевість", – повідомив він.

Генерал-лейтенант зазначив, що, упереджуючи проникнення ворожих диверсійних груп та перетинання кордону бронетанковою технікою, встановлюються відповідні мінні поля.

"Ми розуміємо, що лінія державного кордону з нашими північними сусідами у цивільному вигляді ще нам довго не знадобиться, оскільки по той бік кордону друзів у нас немає. Тож поставлене завдання зробити прикордонну смугу для ворога непрохідною", – заявив Наєв.

Водночас він поінформував, що за останню декаду місяця було встановлено 30 протитанкових мінних полів та загороджень з використанням більше 5,8 тисяч мін.

Окрім того, за словами командувача Об’єднаних Сил ЗСУ, вздовж кордону обладнано близько 5 тисяч метрів траншей та 6,5 тисяч метрів протитанкових ровів, а також споруджено 80 перекритих щілин, укриттів і вогневих позицій для особового складу та вогневих позицій для важкої техніки.

Підготував: Сергій Дага