11:59 / 23.12.2022 Общество

Що таке пасивний дохід та яка від нього користь?

Пасивний дохід — це грошовий потік, який ви можете отримати з мінімальними безперервними зусиллями чи залученням. На відміну від активного доходу, який ви отримуєте під час роботи, ви отримуєте пасивний дохід після певних авансових грошей чи зусиль — або, частіше, обох. Ідея полягає в тому, що врешті-решт ви матимете відносно постійний потік коштів без потреби у великій поточній роботі (як це відбуваеться, описано на сайті https://e-zubkovskiy.com).

Сума грошей, яку можете заробити за допомогою пасивного доходу, може бути різною залежно від того, які типи джерел доходу розвиваєте. Ви можете заробити будь-що: від невеликого додаткового грошового доходу аж до достатнього для виходу на пенсію, або навіть взагали перестати думати про неї.

Переваги пасивного доходу

Заробити додаткові гроші з невеликими постійними зусиллями можливо, якщо можете дозволити собі початкові інвестиції грошей або час, необхідний для створення потоку пасивного доходу. У невизначеній економіці може бути важко знайти постійну роботу на повний робочий день. Навіть якщо у вас є робота, яка вам подобається, підготовка до несподіваних обставин, які можуть перервати вашу тимчасову або постійну зайнятість, є важливою навичкою управління грошима. Ось чому розумно створювати кілька інших джерел доходу, тож якщо втратите одне, все одно зможете зберегти фінансову незалежність.

Вибирайте інвестиції з пасивним доходом

Отримання пасивного доходу від інвестицій, ймовірно, є одним із найпопулярніших і найпростіших способів заробити додаткові гроші, хоча вам знадобляться певні кошти, перш ніж почати інвестувати.

Дивідендні акції, які регулярно (часто щоквартально) виплачують прибутки компанії інвесторам, є особливо хорошим варіантом, оскільки інвестори заробляють гроші без необхідності продавати акції. Можете реінвестувати свої дивіденди, що дає більше потенціалу для отримання грошових коштів, або прийняти гроші як готівку.

Якщо вам незручно вибирати окремі акції самостійно,  можете вибрати індексні фонди або біржові фонди, які мають дивідендні акції. Оскільки ці типи інвестицій включають вибір акцій, вони прагнуть збалансувати портфельний ризик. Ви можете вибрати робо-інвестиційну компанію, яка створить для інвестиційний портфель на основі ваших потреб, або навіть більш вільний підхід, який підходить для початківців.

Відкрийте ощадний рахунок з високими відсотками

Для надійного, повільного та стабільного (хоча й невеликого) прибутку не досягнете нічого кращого, ніж ощадний рахунок із високими відсотками, який дозволить вашим грошима залишатися та рости роками. Однак ви помітите, що навіть найвищі ставки онлайн-банків можуть не наближатися до темпів інфляції, що робить цей варіант пасивного доходу з низькими зусиллями, але з низькою прибутковістю.

Здавайте в оренду нерухомість

Мабуть, найтрадиційніша та найвідоміша форма пасивного доходу, володіння орендованим майном може бути прибутковим для отримання додаткових грошей. Ви можете вибрати оренду вторинного майна довгостроковим орендарям або орендувати кімнату у вашому домі відвідувачам на ніч за допомогою онлайн-сервісу.

На жаль, цей варіант може бути складним, оскільки купівля нерухомості зазвичай вимагає великої передоплати та багато роботи. Тоді у вас будуть постійні витрати, такі як податки на майно, технічне обслуговування, страхування та, можливо, місцева ліцензія на бізнес. Але якщо ви готові до реалій орендодавця, здача нерухомості в оренду може стати чудовим способом отримання пасивного доходу.

Станьте блогером

Заробіток в Інтернеті – один із найкращих способів отримати додаткові кошти. Якщо вам подобається писати про певну сферу знань (наприклад, особисті фінанси чи подорожі), спробуйте створити аудиторію. Зрештою, ви можете заробляти гроші, показуючи рекламу або ділячись партнерськими маркетинговими посиланнями. Як тільки станете авторитетом у певній галузі, можете навіть використовувати свій блог для просування своїх послуг, таких як курси, електронні книги, виступи, фріланс тощо.

Однак, незважаючи на те, що це часто рекламують як пасивний заробіток, створення блогу та залучення читачів потребує багато наполегливої роботи як на початку, так і під час створення нового вмісту.

Створіть сайт електронної комерції

Якщо у вас є унікальний продукт або послуга для продажу, ви можете відкрити інтернет-магазин; навіть можете розглянути дропшиппінг, коли ви продаєте продукт, але покладаєтеся на постачальника для зберігання запасів, обробки ваших замовлень і доставки товарів.

Якщо ви не хочете самостійно керувати сайтом електронної комерції, ви можете продавати твори ручної роботи через онлайн-магазини або аукціони. Знову ж таки, цей варіант технічно відноситься до категорії пасивного доходу, але, оскільки він вимагає від вас почати невеликий бізнес, все одно потребує досить багато роботи.