15:13 / 18.10.2022 Общество

Який тип ліжка найкраще підходить для вашої спальні?

Середньостатистична людина проводить уві сні третину свого життя — близько 200 000 годин сну. Якщо хочете міцно спати і відчувати себе відпочившим після пробудження, вам потрібне найкраще ліжко. Ця статья пояснює, як вибрати одно- чи двоспальне ліжко, та виділяє важливі особливості, що слід враховувати при покупці.

Для задовільного глибокого сну ключове значення має міцний каркас ліжка. Як ми пояснимо, є кілька різних типів ліжок на вибір, кожен зі своїми плюсами та мінусами. Вам також необхідно враховувати вартість, місце для зберігання та те, наскільки легко буде його зібрати.

Шукаєте компактне ліжко з місцем для зберігання для невеликої спальні або стильне ліжко з балдахіном? Ваше ліжко, швидше за все, буде найпомітнішим предметом меблів у спальні, тому виберіть такий тип, який відповідає стилю та розміру кімнати.

Диван-ліжко

Це найпопулярніший і найпростіший вид ліжок, а тому у продажі їх безліч. По суті диван — це основа. Потім ви додаєте матрац і, як правило, узголів'я ліжка, іноді як частину самого комплекту.

Існує два типи основи дивана:

  1. Дивани з кишеньковими пружинами, у яких в основі є пружини, що забезпечують м'якіший верх та додатковий комфорт.
  2. Дешевші дивани з платформою мають жорсткий верх і створюють більш жорстке відчуття, хоча загальна жорсткість ліжка залежатиме від типу вибраного матраца.

Ліжко з ящиками

Як випливає з назви, ліжка для зберігання пропонують безліч акуратних варіантів зберігання під ним. Це відмінний варіант, якщо у вас мало місця в спальні, але хочете щось стильніше, ніж стандартний диван-ліжко.

Коли вибираєте ліжко для зберігання, можете вибрати між класичним стилем (з шухлядами) або отоманкою. Оттоманське ліжко оснащене підйомним механізмом з поршневим приводом: ніжка ліжка піднімається, відкриваючи місце для зберігання під нею.

Купівля ліжка: скільки вільного місця у вас є?

Вам потрібно вирішити, наскільки велике або маленьке ліжко хотіли б або можете розмістити у своїй спальні. Це здається очевидним, але майте на увазі, що деякі каркаси ліжок більше за інших, і потрібно буде залишити достатньо місця, щоб ходити навколо нього, не ризикуючи регулярно бити коліна.

Виміряйте свою спальню, якщо переїжджаєте в новий будинок, залишивши достатньо місця по обидва боки, щоб мати змогу розмістити тумбочки або інші меблі. Якщо ви купуєте онлайн, перевірте розмір ліжка в описі товару.