23:21 / 12.10.2024 Шоу-биз

Макрон наполягає, щоб серіал "Емілі в Парижі" не переїжджав до Рима

Фото: Головна героїня "Емілі в Парижі"

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що "з усіх сил боротиметься" за те, щоб зйомки серіалу "Емілі в Парижі" продовжились у Франції. Про це пише IndieWire.

У серпні на Netflix вийшов четвертий сезон "Емілі в Парижі" - серіалу про простушку з Чикаго, яка будує кар'єру в вишуканому паризькому рекламному агентстві. 

Нагадаємо, сезон закінчується тим, що Емілі та команда переїжджають до Рима, щоб відкрити італійський офіс Agence Grateau. Питання про те, де ж розгортатимуться події п'ятого сезону, стало не лише культурним, а й політичним.

"Ми боротимемося з усіх сил. І ми попросимо їх залишитись у Парижі! "Емілі в Парижі" у Римі - це не має сенсу", - сказав президент Франції.

За словами Еманюеля Макрона, серіал позитивно впливає на імідж країни та привабив до Парижа безліч туристів. За даними Національного центру кіно та анімації Франції, майже  38% туристів приїхали до Парижа завдяки цьому серіалу. 

Крім того, в останньому сезоні телешоу знялася перша леді Франції та дружина Макрона Бріджіт.

Я був дуже гордий, і вона була дуже рада цьому. Це тривало лише кілька хвилин, але я думаю, що це був дуже добрий момент для неї.

Себе Макрон не бачить у серіалі, бо вважає, що він "менш привабливий, ніж Бріджіт".

Але втрачати дивіденди від успішного піару не хочуть і у Римі. Мер Вічного міста Роберто Гуальтьєрі здивувався заявою Макрона і поцікавився, чи немає у президента Франції більш нагальних проблем:

Хочеться вірити, що він пожартував. Він повинен розуміти, що така компанія Netflix не підпорядковується наказам глав держав і не ухвалює рішень, які ґрунтуються на політичному тиску.

Нагадаємо, в одній з серій другого сезону автори ввели епізодичний персонаж - українку з Києва на дивне для нас ім'я Петра. Вульгарна, недалека, злодійкувата киянка. Любить усе дармове й боїться депортації.

Епізодичний персонаж з'явився у серії чи не на три хвилини, але цього було достатньо для масового обурення. Тодішній міністр культури Олександр Ткаченко звернувся до "Нетфліксу" з офіційним листом.

Підготував: Сергій Дага