11:02 / 09.09.2024 Шоу-биз

Фільм "Сусідня кімната" Педро Альмодовара отримав "Золотого лева"

Фото: Педро Альмодовар з "Золотим левом"

Володарем "Золотого лева", головного призу 81-го Венеціанського кінофестивалю, став фільм "Сусідня кімната" (The Room Next Door) іспанського режисера Педро Альмодовара.

Це перша англомовна картина режисера. Головні ролі зіграли Джуліанна Мур та Тільда ​​Свінтон.

Премію Великого журі "Срібний лев" отримала Маура Дельперо за фільм "Вермільйо" - драма про молодого солдата-дезертира, який втікає до комуни у горах Тіролю, повідомляють сообщают рodrobnosti. 

Срібного лева" за найкращу режисуру отримав американець Брейді Корбет, який зняв фільм "Бруталіст". За сюжетом, угорський архітектор та його дружина переїжджають у 1947 році з повоєнної Європи до США.

Найкращим актором став Венсан Ліндон ("Тихий син"), а найкращою акторкою - Ніколь Кідман ("Погана дівчинка").

Приз за найкращий сценарій отримали Муріло Хаузер та Ейтор Лорега за картину "Я досі тут" - біографічний фільм про дружину бразильського політика Рубенса Пайви.

Фільм "Квітень" грузинського кінорежисера Деї Кулумбегашвілі отримав спеціальний приз журі. Картина розповідає про акушерку, яка незаконно робить аборти вдома.

Премію імені Марчелло Мастроянні як найкращий актор-початківець отримав 22-річний Поль Кіршер за головну роль у французькому фільмі "І діти після них".

У 2023 році "Золотого лева" Венеціанського фестивалю отримала документальна стрічка "Вся краса та кровопролиття".

Підготував: Сергій Дага