01:03 / 08.09.2024 Шоу-биз

Селена Гомес стала доларовим мільярдером

Фото: Селена Гомес

Статки американської співачки Селени Гомес зросли до $1,3 млрд, повідомляє Bloomberg. Основний дохід 32-річній співачці приносить її бізнес та соцмережі, зазначає агентство.

Селена Гомес п'ять років тому запустила лінійку косметики Rare Beauty. На частку співачки в Rare Beauty Brands припадає 81,4% її капіталу, на партнерські контракти - 6,9%, доходи від концертної діяльності - 4,8%.

Продаж альбомів приніс їй 1,8% статків, зйомки в кіно - 1,3%. Крім цього, у неї стартап Wondermind, створений для надання допомоги людям з ментальними розладами.

Селена Гомес розпочала кар'єру у 2002 році, потрапивши в шоу "Барні та друзі" на PBS, коли їй було лише 10 років. Популярність вона отримала після ролі у серіалі "Чарівники з Вейверлі" (2007-2012) на Disney Channel. Її музична кар'єра розпочалася у 2008 році.

Свої перші три альбоми вона випустила у складі гурту Selena Gomez & the Scene. З 2013 року артистка виступає сольно. На її рахунку також кілька десятків ролей у кіно, остання з відомих у серіалі "Вбивства в одній будівлі".

У 2015 році Селена Гомес зізналася, що у неї діагностували червоний вовчак. У серпні 2016 року вона була змушена перервати своє світове турне через загострення хвороби та пройти курс лікування у реабілітаційному центрі. У 2017 році зірка перенесла трансплантацію нирки.

Впродовж кількох років Гомес була у стосунках з канадським співаком Джастіном Бібером.

Наприкінці жовтня 2023 року Bloomberg назвав мільярдером іншу американську співачку Тейлор Свіфт. За оцінкою видання, на той момент її статки перевищили $1 млрд, на це вплинув масштабний тур Eras, в рамках якого Свіфт дала вже понад 50 концертів.

Підготував: Сергій Дага