22:22 / 03.09.2024 Шоу-биз

Українську стрічку подивилися у Венеції (фото)

2 вересня на 81-у Венеційському кінофестивалі відбулася світова прем'єра українського фільму "Медовий місяць" режисерки Жанни Озірної.

У Венеції стрічку представляли режисерка Жанна Озірна, продюсер Дмитро Суханов, виконавці головних ролей Роман Луцький та Ірина Нірша. На червону доріжку команда вийшла під пісню Bella, ciao - вважали, що її співали учасники італійського Руху Опору за часів Другої світової війни. Також вони розгорнули український прапор.
 
Команда Медового місяця
Медовий місяць / Honeymoon / Facebook/Команда "Медового місяця" у Венеції

Фільм Озірної показали в програмі Biennale College Cinema. Саме її коштами було повністю профінансовано виробництво стрічки.

Роман Луцький, Ірина Нірша, Дмитро Суханов
Виконавці головних ролей Роман Луцький та Ірина Нірша і продюсер Дмитро Суханов
 

"Медовий місяць" – перша повнометражна робота режисерки. До цього вона знімала короткі метри "Зустріч", "Дорослий", "Благодать". Озірна також написала сценарій фільму.

Дмитро Суханов, Жанна Озірна
Дмитро Суханов та Жанна Озірна
Медовий місяць / Honeymoon / Facebook

Стрічка розповідає про молоде подружжя Тараса і Олі. Вони проводять першу ніч у своїй новій квартирі у передмісті Києва, а на світанку їх будять вибухи повномасштабного вторгнення. Парі не вдається покинути місто, тож коли російські військові облаштовують штаб у дворі їхнього будинку, опиняється у пастці в квартирі без електрики, води та мобільного зв'язку.

Фільм Медовий місяць
 
Кадр з фільму "Медовий місяць"

Це історія мого знайомого, який живе у передмісті Києва. Зрештою, це історія багатьох наших знайомих, а для когось – і особиста. Кіно стало моїм способом відновлення зв’язку з новою реальністю і, сподіваюся, початком процесу зцілення та позбавлення тягаря провини”, – розповідала раніше Озірна.

Фільм Медовий місяць
 
Кадр з фільму "Медовий місяць"

Головні ролі у фільмі зіграли Роман Луцький ("Безславні кріпаки", "Сторожова застава", "Відблиск") та Ірина Нірша (короткометражний фільм "Маляр", серіал "Принцип насолоди").

 
 

Зйомки проходили у Києві на початку 2024 року.

"Медовий місяць" має вийти в український прокат у 2025 році.
 
Підготувала: Ніна Петрович