00:01 / 01.09.2024 Шоу-биз

Принцеса Норвегії вийшла заміж за шамана-афроамериканця (фото)

Фото: Принцеса Марта Луїза з чоловіком-шаманом

Старша дочка короля Норвегії Гаральда V та королеви Соні Марта-Луїза вийшла заміж за афроамериканця та жителя Каліфорнії Дурека Верретта. Про це пише видання Hello.

Після заручин у 2022 році вона вирішила відмовитися від титулу Норвезької принцеси й офіційно представляти королівський дім Глюксбургів, але Гаральд V зберіг їй титул.

На весіллі були присутні 350 гостей, у тому числі батьки нареченої, брат - кронпринц Хокон, його дружина кронпринцеса Метте-Маріт, а також три дочки нареченої - Мод, Леа та Емма.

Принцеса Марта-Луїза та Дурек Верретт

Також привітати молодят приїхала 92-річна принцеса Астрід (дочка короля Норвегії Олафа V та принцеси Швеції Марти, вдова срібного призера Олімпійських ігор з вітрильного спорту Йогана Мартіна Фернера). Її на церемонію привезли на кріслі-каталці.

Марті-Луїзі 52 роки, Дуреку Веретту - 49. Пара познайомилася у 2018 році в США.

Принцеса Марта Луїза з нареченим-шаманом

Для Марти-Луїзи цей шлюб став другим, коли вона була одружена з письменником Арі Беном. У них народилося три дочки. Розлучення пари у 2016 році стало першим в історії сучасної королівської родини Норвегії. У 2019 році Бен наклав на себе руки у віці 47 років.

У 2002 році Марта-Луїза відмовилася від титулу "Її королівська високість", щоб займатися бізнесом. Марта Луїза посідає четверте місце у черзі престолонаступництва після свого брата та двох його дітей. 

Газета Aftenposten писала, що після весілля Дурек Веретт не отримає титулів, оскільки традиції королівської родини не передбачають їх для чоловіків принцес. Це також пошириться на їхніх дітей.

Принцеса Марта Луїза з нареченим-шаманом

BAGNET нагадує, у жовтні 2018 року японська принцеса Аяко відмовилася від титулу і вийшла заміж за простолюдина. Через три роки так само вчинила японська принцеса Мако.

Підготував: Сергій Дага