12:37 / 18.07.2024 Шоу-биз

Серіали "Ведмідь" та "Сьогун" лідирують за кількістю номінацій на "Еммі"

Ілюстративне фото з відкритих джерел  

Організатори премії "Еммі" визначили номінантів на нагороди. "Ведмідь" став рекордсменом за кількістю номінацій серед комедійних серіалів, "Сьогун" претендує на 25 статуеток.

На звання найкращого драматичного серіалу претендують "Корона", "Фоллаут", "Позолочене століття", "Ранкове шоу", "Містер і місіс Сміт", "Сьогун", "Повільні коні" та "Проблема 3 тіл".

За звання найкращого комедійного серіалу борються "Початкова школа Ебботт", "Ведмідь", "Угамуй свій запал", "Хитрості", "Вбивства в одній будівлі", "Палм-Рояль", "Пси резервації" та "Чим ми займаємося в тінях".

У номінації "Кращий міні-серіал" представлені "Оленя", "Фарго", "Уроки хімії", "Ріплі" та "Справжній детектив: Країна ночі".

На звання найкращого телефільму претендують картини "Остання справа Містера Монка", "Леді-вікторина", "Червоний, білий та королівський синій", "Сенсація" та "Без глазурі".

"Ведмідь" отримав премію "Еммі" як найкращий комедійний серіал за 2023 рік. Найкращим драматичним серіалом тоді визнали "Спадкоємців". "Гризня" став найкращим міні-серіалом. Усі три картини здобули найбільше нагород.

Премія "Еммі", яка є статуеткою крилатої жінки з моделлю атома в руках, присуджується Академією телевізійних наук і мистецтв США. Вперше церемонія відбулася 1949 року в Голлівуді (Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, США). Зараз Emmy є серіальним аналогом "Оскара".

Підготував: Сергій Дага