15:47 / 11.07.2024 Шоу-биз

Оголосили дату виходу мультфільму "Шрек 5"

Американська кіностудія DreamWorks Animation офіційно оголосила дату виходу мультфільму "Шрек 5". Про це повідомляє Liga.net.

Реліз очікують 1 липня 2026 року. До озвучування головних персонажів франшизи повернуться актори попередніх частин: Майкл Маєрс (Шрек), Кемерон Діаз (Фіона), Едді Мерфі (Віслюк). Їхня участь у роботі над мультфільмом "Шрек 5" вже підтверджена. Водночас, невідомо, чи повернеться актор Антоніо Бандерас до виконання ролі Кота в чоботях.

Наразі мультфільм уже у розробці. Його режисером є Волт Дорн, який був сценаристом і художником другої та третьої частин франшизи, а також керівником сюжету в четвертому фільмі "Шрек назавжди".

Сюжет п’ятого фільму про велетня-людожера Шрека, його друга Віслюка та дружину Фіону не розкривають. Втім, відомо, що роботу над продовженням історії вже розпочали — про це в червні 2024-го.

До слова, перший фільм "Шрек" вийшов у травні 2001 року і зібрав 484 млн доларів, тоді як бюджет становив 60 млн. Також він став першим повнометражним анімаційним фільмом, який здобув премію "Оскар".

Підготував: Сергій Дага