16:35 / 25.10.2024 Политика

Відповідь Сирського Путіну: у Північній Слобожанщині ЗСУ взяли в полон понад 700 російських військових

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський спростував твердження ватажка рашистів Владіміра Путіна про оточення українських військ у Курській області.

"Заява, яка була оприлюднена очільником країни-агресора на саміті БРІКС, щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності", - написав він у телеграмі у п'ятницю.

Сирський заявив, що українські війська "продовжують активні дії на курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога. Попри шалений тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці".

Сирський повідомив, що з 8 серпня дотепер, "російські війська на цій ділянці фронту втратили: в особовому складі - 17819 осіб. З них: безповоротні - 6662 особи; санітарні - 10446 осіб; полонені - 711 осіб".

За даними головнокомандувача ЗСУ, втрати ворога за цей самий період в озброєнні та військовій техніці - 45 танків; 256 бойових броньованих машин; 565 одиниць автомобільної техніки; 99 артилерійських систем; 5 реактивних систем залпового вогню.

"Дякую українським воїнам за стійкість, витримку і справжню мужність, яку ви демонструєте нашому споконвічному підступному ворогу на усіх ділянках і напрямках фронту!" - такими словами Сирський завершив свій пост у телеграмі.

Підготувала: Ніна Петрович