17:06 / 10.10.2024 Политика

Представники чинної влади виступають проти демобілізації чоловіків віком від 18 до 25 років

Демобілізація чоловіків віком від 18 до 25 років, яких мобілізували через колізію у законодавстві, обвалить окремі ділянки українського фронту. Необхідно знайти тих, хто прийде у військо на заміну демобілізованим.

Про це на брифінгу заявив спікер ВР Руслан Стефанчук, інформує Цензор.НЕТ.

"Ви знаєте, що ми не один раз зустрічалися з вищим військовим керівництвом і пропрацьовували це. Так, справді, впродовж цього періоду - я не можу назвати цю кількість, тому що ми проводили ці засідання в таємному режимі - певна кількість осіб від 18 до 25 років, які були обмежено придатними, були мобілізовані", - зазначив Стефанчук.

Він наголосив, що "просто демобілізація – це буде обвал окремих ділянок українського фронту в супротиві російській федерації".

"І ми не хочемо, щоб за цими популістичними рішеннями хтось піарився. Бо тут не питання для піару, а питання для безпеки нашої країни", - зазначив Голова ВР.

Стефанчук вважає, що наразі потрібно не лише знайти можливість демобілізувати цю категорію чоловіків, а "зрозуміти, хто прийде на їхнє місце".

"Але ми усвідомлюємо, що ці діти 18-25 років, попали під мобілізацію через недосконалість законодавства. І ми проговорили про це з військовими, і ви знаєте, що вони виконали свою обіцянку, після того, як ми з ними домовилися", - сказав голова Верховної Ради.

Він нагадав, що до прийняття закону військове керівництво ухвалило відповідну директиву, за якою більше не мобілізують цю категорію віком 18-25 років.

"І ще до моменту внесення і прийняття цього закону, військові пообіцяли, що не будуть закріплювати цих мобілізованих по бойових розпорядженнях на складних ділянках фронту", - додав Стефанчук. 

Нагадаємо, що у середу, 9 жовтня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №11379-д, який передбачає звільнення від мобілізації українців віком до 25 років. Однак демобілізації у цьому документі не передбачали.

Підготувала: Ніна Петрович