19:05 / 09.10.2024 Политика

Конкуренції ЗМІ в Україні поки що не буде

Фото: Рух Чесно

Національний телемарафон "Єдині новини" триватиме до завершення війни, заявив новий голова Міністерства культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький в інтерв'ю "Голосу Америки".

Він наголосив на необхідності роботи телемарафону, однак випускати мають більш якісний продукт з ухилом до освітнього характеру. На такій платформі потрібно більше пояснювати, що є українська культура, які є плани для її збереження.

"У своїй роботі я від початку спілкуюся як з більшістю у політиці, так і з меншістю. Але я сказав і буду продовжувати говорити, поки йде війна, "Єдині новини" будуть. Але ми повинні, як і в усьому, робити більш якісний продукт, щоб це було цікаво", - пояснив Точицький.

На його переконання канали допомагають боротися з дезінформацією, яка прагне проникнути в Україну. Саме через цей негативний чинник в країні має бути "Єдиний марафон".

"Він потрібен для того, щоб ми робили єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду, яку робить Російська Федерація стосовно нас", - сказав міністр.

Йдеться про платформу, яка дозволить позбавлятися тих російських ворожих наративів, які були закладені в різні періоди розвитку країни, додав Точицький.

Підготувала: Ніна Петрович

ТЭГИ: