12:02 / 06.10.2024 Политика

Журналісти за кордоном знову піднімають тему контрнаступу України

Українська армія зможе перейти у контрнаступ із 2025 року, коли Київ, імовірно, отримає дозвіл на удари західною зброєю по об’єктах на території росії, пише Sunday Times із посиланням на джерела, зокрема неназваного українського офіцера.

Той розповів виданню, що насправді важливо не те, чого росія досягла на війні в Україні цього року, а те, «що вона не досягла більшого».

Журналісти пишуть, що російські генерали вже кілька місяців вимагають нової хвилі мобілізації, але російський лідер володимир путін не наважується її оголосити, бо розуміє, що це непопулярне рішення. Sunday Times також зазначає, що путін «заплющує очі на деякі тривожні показники на наступний рік».

Зокрема те, що тоді Україна зможе розпочати новий широкомасштабний контрнаступ завдяки новій техніці, яку вона отримує, бригадам, які вона формує, та дозволу на використання далекобійних ATACMS і Storm Shadow проти військових об'єктів на території рф.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявляв, що питання надання дозволу на удари західною зброєю по російській території зараз на стадії опрацювання. А у Верховній Раді вважають, що союзники нададуть Україні цей дозвіл вже після виборів президента у США, що відбудуться цього листопада.

Підготувала: Ніна Петрович