21:51 / 04.10.2024 Политика

У "високих кабінетах" посварилися Сирський, Єрмак і Буданов, - ЗМІ

Головне управління розвідки Міноборони не залучили до операції в Курській області через конфлікт начальника ГУР Кирила Буданова з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Буданов нібито не ділиться з Сирським певними розвідданими, пише "Forbes Україна" з посиланням на власні джерела в оборонному секторі та профільному комітеті Верховної Ради.

"Показовою є операція в Курську, до якої ГУР не долучили", - сказав співрозмовник з оборонного комітету Верховної Ради.

Також у Буданова натягнуті стосунки з головою Офіса президента Андрієм Єрмаком.

"З Єрмаком – не нова історія, йому не подобаються люди, які мають медійну вагу й підтримку партнерів", - кажуть співрозмовники журналістів в оборонному секторі.

Офіс президента нібито дратує "медійність" ГУР та прогнози Буданова щодо термінів завершення війни. Співрозмовник сказав, що такі прогнози не приносять глобальної користі команді президента, та й у суспільстві їх сприймають негативно.

"Така публічність людини, яка керує розвідкою - нонсенс", - додало джерело.

В ОПУ також незадоволені, що військова розвідка хоче замкнути на собі нетипові для себе процеси. Серед них виробництво дронів.

Президент Володимир Зеленський не в захваті від деяких операцій ГУР МОУ, які не мали успіху. Джерело в оборонному секторі не вточнило, про що саме йде мова.

Але протягом найближчих двох тижнів навряд чи відбудеться зміна керівника ГУР. Втім відставка Буданова цілком можлива протягом місяця.

Підготувала: Ніна Петрович