18:28 / 17.09.2024 Политика

Залужний не отримав чіткої відповіді від Зеленського: що буде далі після захоплення плацдарму в Північній Слобожанщині, – Politico

Колишній головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний виступав проти наступу українських військових у Курській області, коли президент України Володимир Зеленський вперше заговорив про нього на початку цього року і наполягав на його проведенні.

Про це повідомляє Politico.

“Серед інших, хто виступив проти наступу, був Еміль Ішкулов, командир 80-ї десантно-штурмової бригади України. Він був звільнений у липні на тлі протестів високопоставлених офіцерів, які закликали залишити його на посаді”, –  додали журналісти.

За даними джерел видання, Ішкулов заперечував проти Курської операції, побоюючись, що його бригада може виявитися занадто вразливою всередині росії й що кількість жертв може різко зрости.

“Заперечення Залужного проти вторгнення, тим часом полягало в тому, що, за словами цих чиновників, не було чіткого другого кроку після успішного прориву кордону елітними українськими підрозділами, сформованими з чотирьох бригад. Залужний запитав: коли ви отримаєте плацдарм, що далі? Він так і не отримав чіткої відповіді від Зеленського. Він відчував, що це була гра”, – розповили неназвані українські чиновники.

Раніше повідомлялось, що колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний висловився щодо війни в Україні та заявив, що технології стануть вирішальними на полі бою, а також на них ґрунтуватиметься глобальна безпека майбутнього.

Відомо, що Зеленський розповів, що операція України у Курській області була превентивним ударом. Українське командування застосувало план “А”.

Зазначимо, що за словами президента, під час операції у Курській області українські військові взяли в полон понад 600 російських військовослужбовців.

Згодом стало відомо, що ватажок рашистів Владімір Путін продовжує применшувати значення української операції в Курській області та намагається переконати російське суспільство, що затримки та неорганізовані дії Кремля є прийнятною ціною за просування росії в Донецькій області.

Підготувала: Ніна Петрович